В цей прохолодний період хочеться зігрітись теплим чаєм і зʼїсти щось смачненьке, щоб порадувати смакові рецептори. Або за переглядом фільму хочеться додати затишку і перекусити чимось особливим. Якщо знайомо, то найкращий варіант - це шарлотка за нашим рецептом. Гарантуємо - вийде супер смачно та супер швидко, адже цей рецепт напрацьовувався досвідом та любовʼю до себе та рідних.
Інгридієнти:

- 6 яєць (яйця мають бути охолодженими)
- 6 ст. л. борошна
- 6 ст. л. цукру (з гіркою) - для тіста
- 1 ч. л. ванільного цукру (можна замінити на ванілін в порошку, але головне не використати його багато, оскільки може додавати гірчинку)
- 1 велике або 2 менших стиглих яблучка
- додатково 1 ст.л. цукру - для начинки
- 1 ч. л. меленої кориці
Посуд і прибори:

- 1 глибока миска (миску краще охолодити заздалегідь, наприклад за поки будете готувати інгридієнти, покладіть миску в холодитьник на декілька хвилин, і ддістаньте перед приготуванням тіста)
- 1 менша миска
- 1 кругла (або іншої форми) форма для випікання
- міксер для приготування тіста
- лопатка для перемішування
- чайна та столова ложки
Час виготовлення:
10 хв потрібно на тісто (у тих хто може робити це вперше може вийти трішки довше) і 30 хв випікання, разом орієнтовно 40 хв.
Спосіб приготування:

- Підготуємо начинку, яка, поки буде готуватись тісто, буде настоюватись для розкриття смаку: почистіть яблуко від серединки та шкірки, поріжте яблука на невеличкі кусочки, можна кубиками або ломтиками. В меншу миску до яблук додайте 1 ст. л. цукту і 1 ч. л. меленої кориці. Все перемішайте та відкладіть в сторону до готовності тіста.
- Приготуємо тісто: В глибоку охолоджену миску додайте 1 ч. л. ванільного цукру і 6 ст. л. звичайного цукру і до них додайте 6 охолоджених яєць. Для чого охолоджувати миску та яйця? Ми готуємо бісквітне тісто, і по технології, щоб тісто ідеально збилось і в результаті піднялось і було пухким після випікання - нам потрібно охолодити ці інгридієнти. Починаємо збивати яйця з цукром на малих обертах (насадки від міксера теж бажано охолодити заздалегідь) і поступово збільшуємо обороти до максимальних обертів, це може зайняти близько хвилини. І збиваємо до утворення пишної маси. Ваша маса має значно збільшитися в обʼємі та дуже посвітліти, також щоб перевірити готовність - візьміть ложку і проведіть нею по масі, якщо залишається чіткий слід який не затікає одразу, то ваша маса готова. До неї додайте 6 ст. л. борошна. Перемішуйте масу із борошном повільними рухами лопаткою, головне не поспішати, щоб ваше тісто не забилось і не впало, адже тоді тісто не виросте. Ні в якому разі НЕ перемішуйте борошно з яєчною масою міксером. Виключно повільно вмішуйте лопаткою. Це класичний варіант бісквіту, якщо ви все зробили правильно ваше тісто буде пухким і високим після випікання, але якщо переймаєтесь чи все зробили правильно - додайте 1 ч. л. з гіркою розпушувача для тіста, він не нашкодить вашому виробу. Тісто готове.
- Включіть пічку на розігрів на 180 градусів цельсія.
- Підготуйте форму для випікання: змастіть її олією або вершковим маслом, або покладіть пергамент для випікання на дно. На дно форми покладіть начинку з яблук з корицею, розрівняйте її по формі. На верх залийте все тістом та розрівняйте його рівномірно лопаткою, НЕ перемішуйте начинку із тістом.
- Поставте тісто випікатись в пічку на 30 хв при температурі 180 градусів. При тому вже через 15 хв після початку випікання ваше тісто має піднятись, ще через 10 хв можна буде зняти першу пробу готовності, якщо тісто готове діставайте, якщо ні зачекайте ще 5 хв і перевірте ще раз. Якщо буде підгорати, то зменшіть температуру або ж підніміть чи опустіть ваше тісто в залежності від потреби.
- По готовності дістаньте готову шарлотку із духовки, дайте їй 10 хв трішки охолоти не дістаючи її з форми, після чого візьміть плоску миску або ж досочку і переверніть її на неї (за потреби підріжте краї, щоб тісто легко вийшло). Зверху за бажанням можна прикрасити цукровою пудрою (але посипати потрібно на уже охолоджений виріб).
Все готово, смакуйте ніжну, легку, як хмаринка, шарлотку і діліться нею та цим рецептом із рідними. Це дуже смачно, хай смакує любі!

