Класичний рецепт ніжного смачного бісквіту - це найкраща основа для будь якого десерту, починаючи від тортів і закінчуючи капкейками або ж авторськими десертами. Шукаючи найкраще поєднання інгредієнтів, наша знайома господиня поділилась супер смачним, але супер легким рецептом ніжного бісквіту, який повторить навіть дитина, але від якого буде в захваті кожний.
Інгридієнти:

- 6 яєць (яйця мають бути охолодженими)
- 6 ст. л. борошна (якщо хочете зробити шоколадний бісквіт, то варто використовувати 3 ст. л борошна та 3 ст. л натурального какао порошку)
- 6 ст. л. цукру (з гіркою)
- 1 ч. л. ванільного цукру (можна замінити на ванілін в порошку, але головне не використати його багато, оскільки може додавати гірчинку)
Посуд і прибори:

- Міксер
- Глибока миска
- Деревʼяна або силіконова лопатка
- Глибока форма для випікання будь якої форми під ваші потреби
- Чайна та столова ложки
Час виготовлення:
10 хв потрібно на тісто (у тих хто може робити це вперше може вийти трішки довше) і 30 хв випікання, разом орієнтовно 40 хв.
Спосіб приготування:
- В глибоку охолоджену миску додайте 1 ч. л. ванільного цукру і 6 ст. л. звичайного цукру і до них додайте 6 охолоджених яєць. Для чого охолоджувати миску та яйця? Ми готуємо бісквітне тісто, і по технології, щоб тісто ідеально збилось і в результаті піднялось і було пухким після випікання - нам потрібно охолодити ці інгридієнти.
- Починаємо збивати яйця з цукром на малих обертах (насадки від міксера теж бажано охолодити заздалегідь) і поступово збільшуємо обороти до максимальних обертів, це може зайняти близько хвилини. І збиваємо до утворення пишної маси. Ваша маса має значно збільшитися в обʼємі та дуже посвітліти, також щоб перевірити готовність - візьміть ложку і проведіть нею по масі, якщо залишається чіткий слід який не затікає одразу, то ваша маса готова. До неї додайте 6 ст. л. борошна. Перемішуйте масу із борошном повільними рухами лопаткою, головне не поспішати, щоб ваше тісто не забилось і не впало, адже тоді тісто не виросте. Ні в якому разі НЕ перемішуйте борошно з яєчною масою міксером. Виключно повільно вмішуйте лопаткою. Це класичний варіант бісквіту, якщо ви все зробили правильно ваше тісто буде пухким і високим після випікання, але якщо переймаєтесь чи все зробили правильно - додайте 1 ч. л. з гіркою розпушувача для тіста, він не нашкодить вашому виробу. Тісто готове.
- Включіть пічку на розігрів на 180 градусів цельсія.
- Підготуйте форму для випікання: змастіть її олією або вершковим маслом, або покладіть пергамент для випікання на дно. Залийте в форму все тісто та розрівняйте його рівномірно лопаткою.
- Поставте тісто випікатись в пічку на 30 хв при температурі 180 градусів. При тому вже через 15 хв після початку випікання ваше тісто має піднятись, ще через 10 хв можна буде зняти першу пробу готовності, якщо тісто готове діставайте, якщо ні зачекайте ще 5 хв і перевірте ще раз. Якщо буде підгорати, то зменшіть температуру або ж підніміть чи опустіть ваше тісто в залежності від потреби.
- По готовності дістаньте готовий бісквіт із духовки, дайте йому охолоти не дістаючи його з форми (бажано накрити форму рушничком на цей час), після чого візьміть плоску миску або ж досочку і переверніть бісквіт на неї (за потреби підріжте краї, щоб тісто легко вийшло).

Коли наш бісквіт готовий його можна порізати на 2 або 3 прошарки і використовувати для майбутнього торту або просто зʼїсти його до чаю з помадкою. Все інше за вашим бажанням, любі. Смачного!